Foto: Radio Maribor/Gabrijela Milošič
Foto: Radio Maribor/Gabrijela Milošič

Na Ptuju je zaživel pasji park. Zamisel o pasjem parku se je na Ptuju porodila že pred sedmimi leti, saj ima bojda vsak tretji meščan Ptuja psa. Zvesti človekov prijatelj pa enako kot človek oziroma še bolj potrebuje prosto gibanje. Ker pa je potrebno imeti pse v naseljih na povodcu je park, kjer se lahko živali brez omejitev gibajo - za lastnike in pse - več kot dobrodošel.

Ograjen park za pse na Osojnikovi cesti na Ptuju je gotovo velika pridobitev. Slabih 20 tisočakov je ptujska občina porabili za ureditev parka, kjer se nahaja tudi veliko dreves, pa še vodnjak je v bližini, pojasnjuje županja Ptuja Nuška Gajšek: "Imamo sam park razdeljen na dva dela, en malo manjši, pa večji del, manjši je za namenjen za kakšnega starejšega psička, ali malo manj socializiranega." Županja, tudi sama lastnica dveh psov dodaja: "Moja dva psa sta tista prava ventila, se poleg njiju sprostiš razbremeniš."

Če sodimo po denarju, gre za majhen projekt mesta Ptuj. A pomen novega parka za pse, ki bo obogatil bivanje tako živali kot ljudi, je velik.