Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Začenja se novo študijsko leto, v katerem bo prag mariborske Univerze prestopilo nekoliko manj novih študentov kot lani. Na Univerzi pravijo, da vpisi še potekajo in da se bo število vpisanih še spreminjalo. Tudi tokrat pa je Študentska organizacija univerze v Mariboru pripravila informativne mapice za bruce, s katerimi si bodo olajšali vstop v novo življenjsko obdobje.

V 184 študijskih programov je letos vpisanih približno 12.900 študentov, kar je približno 500 manj kot lani. A na Univerzi pojasnjujejo, da se bo število do zadnjega oktobra, ko potekajo vpisi, še znižalo. Kljub temu da bo študentov nekaj manj pa so tudi letos, po besedah pomočnika glavnega tajnika za izobraževanje Sebastijana Frumna pripravili nekaj novosti. Med drugim je na voljo nov študijski program krizni managment. Vpeljali pa so tudi medfakultetno izbirnost in kredino ovrednotene obštudijske dejavnosti. To pomeni, da bodo nekaj študijskih točk lahko pridobili tudi z dejavnostmi, ki niso neposredno povezane s študijem.

Vodja Kariernega centra Matej Kosi ob tem pojasnjuje, da je širina znanj izredno pomembna, ob tem pa brucem v novem študijskem letu svetuje, naj jih motivira predvsem to, da imajo priložnost dobiti nova znanja, ki jim bodo v pomoč v življenju, pri iskanju dela in na delu. Ob tem pa dodaja, naj jih žene tudi želja po bolj kakovostnem življenju.

Tudi letos pa bo z informacijami o študiju in obštudijskih dejavnostih poskrbela Mariborska študentska organizacija Univerze v Mariboru. Pripravili so informativne mapice in pester program dogodkov v tednu dobrodošlice, ki bo trajal do 15. oktobra. Dogodke je možno preveriti tudi na spletni strani ŠOUM.