Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Na Zvezi prijateljev mladine Maribor so uspešno končali izobraževanje 17 novih prostovoljcev, ki bodo kmalu, ob pomoči izkušenih svetovalcev, pomagali v okviru Telefona za otroke in mladostnike oziroma Tom telefonu. Sicer pa na ZPM MB iščejo še prostovoljce za letovanja in izvedbo aktivnosti v Domu ustvarjalnosti mladih.

Za letovanja v Poreču in na Pohorju so do zdaj prejeli 65 prijav prostovoljcev, potrebujejo pa jih okrog 200. Razpis je odprt še do 15. aprila, pravi koordinatorica dejavnosti pri mariborskem ZPM Tadeja Dobaj: »Načrtujemo 8 počitniških izmed, od tega 6 na morju in 2 na Pohorju. In vsak prostovoljec skrbi za skupino za 8 do 10 otrok, potrebne pa so tudi rezerve, včasih namreč kdo zboli ali pa dobi službo«. Prostovoljci na letovanjih morajo biti polnoletni, s končano srednješolsko izobrazbo. »Predvsem pa je pomembno, da imajo radi otroke in mladostnike. Pa tudi programe morajo pripraviti za delavnice in ostale dejavnosti na letovanjih, kot so tematski večeri«, še dodaja Dobajeva.

Drugi razpis – za prostovoljsko delo v Domu ustvarjalnosti mladih – se bo končal konec meseca, prijavijo se lahko tudi srednješolci. Za zdaj imajo 10 prijav, potrebujejo pa približno 30 prostovoljcev, ki bodo izvajali celotne aktivnosti. Za vse nove prostovoljce pripravljajo tudi posebno izobraževanje, v primeru premajhnega števila prijavljenih pa bodo razpisa podaljšali.