Kljub epidemiji se v Večgeneracijskem centru Vegec v občini Hoče Slivnica trudijo za obiskovalce pripraviti čim več aktivnosti. Tako so na današnjem pohodu v gozd nabirali gozdne plodove za ustvarjanje dekorativnih izdelkov, zanimive in tematske sprehode v naravo pa pripravljajo še ves teden.

Foto: MMC RTV SLO/Pixabay
Foto: MMC RTV SLO/Pixabay


Tako se bodo jutri napotili do hotinjskih ribnikov, v sredo nabirali jesenske rastline za izdelovanje herbarija, v četrtek pa se bodo odpravili na pohod do Križne kapele, pravi Veronika Tonejc iz VeGeCa: »Pohodi so bolj sprehodi, ob tem pa nabiramo plodove, kot so kostanj, žiri in druge jesenske sadeže, ki so najbolj aktualni tudi za kakšne dekorativne izdelke.«
Večgeneracijski center deluje že tretje leto, namenjen pa je vsem generacijam. V aktivnosti se vključujejo tudi različna društva: »Običajno je tako, da vključimo posamezna društva iz različnih krajevnih skupnosti, ki potem krajanom pokažejo tematske delavnice ali pripravijo potopisno predavanje.« Povezujejo pa se tudi z različnimi zavodi.

VeGeC je dnevna soba njihovih krajanov, pravi župan Marko Soršak: »Med počitnicami, izven korone, starejši pomagajo mlajšim pri šolskih nalogah, mlajši pa starejše učijo uporabe mobilnih telefonov in drugih tehničnih naprav.« Tako da v Vegecu vsakdo dobi informacije, primerne starosti in interesom.