Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek
Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek

Nadgradnja Zdravstvenega doma v Lenartu se približuje koncu. Prihodnji teden bodo že začeli nameščati opremo v novih prostorih Centra za krepitev zdravja. Preselila se bo tudi ginekološka ambulanta. Kljub dodatnim več kot 300 kvadratnim metrov novih površin pa prostorske stiske v tem zdravstvenem domu še ni konec.

Gradbena dela, s katerimi Zdravstveni dom Lenart dobiva okoli 350 kvadratnih metrov dodatnih površin, so končana. V prihodnjih dneh, kot dodaja direktor Jožef Kramberger, že čaka na montažo "oprema in predvidevamo, da bi bilo v naslednjih 10-ih dneh tudi z opremo vse končano."

Glavnina novih prostorov bo namenjena preventivnim programom, ki jih izvaja Center za krepitev zdravja. Težko jih že pričakujejo, pa pravi vodja centra Klavdija Dvoršak: "S tem pridobivamo nove pisarne in seveda naši uporabniki tudi zasebnost. Zdaj se nas osem tišči v eni pisarni in tako nimamo ne zaposlene, ne uporabniki neke zasebnosti."

V nove prostore se bo preselila tudi ginekološka ambulanta, ki je zdaj v pritličju zgradbe. V Lenartu nameravajo sicer zaposliti še enega ginekologa, napoveduje direktor Kramberger: "1,2 programa je premalo. Ne nazadnje v Lenartu je skoraj 8 tisoč žensk prijavljenih pri ginekologu. Borimo se za dodatni program in iščemo še enega ginekologa."

Do kdaj jim ga bo uspelo pridobiti, direktor še ne želi govoriti na glas, prav tako ne o novih načrtih glede prostorske širitve. A dejstvo je, kot ugotavlja, da prostorske stiske še ni konec: "Tisto, kar smo do zdaj ves čas ponavljali, da je premalo prostora, to še zmeraj ostaja. Tole kar smo zdaj dobili, to je le kaplja v morje." …. Ki pa bo kljub temu prinesla pomembno prostorsko olajšanje. Nove prostore, ki so stali skoraj 600 tisočakov, bodo slovesno odprli ob prazniku občine Lenart, v začetku novembra.