Foto: Radio Maribor/Matjaž Wenzel
Foto: Radio Maribor/Matjaž Wenzel

Nina Šulin, magistrica scenskega oblikovanja, kostumografka in mentorica mladim na področju likovne umetnosti, je v dveh desetletjih pripravila več kot 80 kostumografij in scenografij v poklicnih in amaterskih gledališčih; svoje likovno ustvarjanje je predstavila na 40-ih samostojnih razstavah, ustvarila je tudi 16 avtorskih slikanic in likovno podobo za 13 predstav gledališča kamišibaj. V svet likovne umetnosti jo je v zgodnjem otroštvu vpeljala mama, pravi 42-letna ustvarjalka, ki vsak dan znova najde navdih za zelo raznoliko ustvarjanje v svojem okolju.

Nina Šulin za polovični delovni čas trenutno poučuje likovno umetnost na Osnovni šoli Kungota in na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Vsa leta pa svoje poklicno delo tesno prepleta z delom na področju ljubiteljske dejavnosti v kulturnih društvih v Lenartu, Ljutomeru in Mariboru; in prav ta stik z ljubiteljskimi ustvarjalci jo bogati in ji omogoča svobodo.

»Ljubitelji znajo ustvarjati veliko bolj neobremenjeno kot profesionalci, pri ustvarjanju se igrajo in je ta občutek ustvarjalnosti z ljubitelji pogosto še močnejši kot pri delu s poklicnimi avtorji«, pravi Nina Šulin.
Zlati znak JSKD za izjemne dosežke v ljubiteljski kulturi je potrditev, da dela dobro, je tudi izziv za prihodnje ustvarjanje, dodaja Mariborčanka, prepričana, da bo ljubiteljska kultura še dolgo živela.