V Občini Miklavž na Dravskem polju so se lotili celovite obnove občinske stavbe v središču kraja, zato so se začasno preselili v Dom krajanov v Dravskem Dvoru. Objekt bodo celovito energetsko sanirali, ob njem pa bodo zgradili tudi dvigalo.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Občinska stavba v Miklavžu na Dravskem polju je vse prej kot javni objekt za potrebe lokalne skupnosti, pravi župan Egon Repnik: »Ta objekt je bil grajen kot šola, tedaj tri- oziroma štirirazrednica. Tekom časa jo je najedel zob časa, imela je še leseno stopnišče, inštalacije so bile neprimerne, tako da smo se odločili za celovito energetsko sanacijo stavbe." Istočasno so se odločili razširiti občinske prostore tudi v zgradbo nekdanje pošte, saj želijo izboljšati delo občinske uprave in biti čim prijaznejši do občanov.

»Gre za celovito energetsko sanacijo po predpisih Eko sklada, ki bo našo naložbo tudi sofinanciral. Gre za kompletno obnovo pritličnega dela stavbe, deloma pa tudi prve etaže,« dodaja župan. Tako bo stavba dobila status protokolarnega objekta in bo opremljena z dvigalom ob zunanji strani do sejne sobe. »Obnova bo stala 800 tisoč evrov, po projektantskih ocenah. Zdaj smo ponudbo za samo izvedbo gradbenih del dobili malo nižjo, za 625 tisoč evrov, tako da bo sama naložba ob koncu stala okrog 700 tisoč evrov.«

Druga večja investicija je nadaljevanje gradnje komunalne infrastrukture v naselju Dravski Dvor. Prenovili bodo Ulico Zlatke Karer in zgradili pločnik; gradijo pa tudi optično omrežje in plinovod, temu bo sledila še ureditev javne razsvetljave v Miklavžu.