Foto: Radio Maribor/Tomaž Ajd
Foto: Radio Maribor/Tomaž Ajd

Glasbena šola Slovenska Bistrica je s slavnostno akademijo zaključila prireditve ob svoji 70. obletnici. Prireditev je sinoči navdušila občinstvo v Srednji šoli Slovenska Bistrica. Ob jubileju so izdali tudi zbornik.

Prireditev je bila nekaj posebnega, potekala je brez povezovalca, obiskovalci so uživali ob glasbi in videoprojekciji. Nastopili so šolski orkestri, učenke baletnega oddelka, gostje solisti in šola plesa iz Ljubljane. Ob tej priložnosti so izdali tudi zbornik z naslovom Pod taktirko sozvočij. Radmila Bikić Magdić, ravnateljica Glasbene šole Slovenska Bistrica: "Zbornik smo intenzivno pripravljali eno leto. Informacije smo zbirali v Pokrajinskem arhivu Maribor, od nekdanjih sodelavcev in učencev in tako naprej."

Želja za v prihodnje imajo veliko, ciljev in izzivov prav tako: "Vsi kulturniki v Slovenski Bistrici si zaslužimo primerni kulturni center oziroma prostor."

Zbrane na slovesnosti so poleg Radmile Bikić Magdić nagovorili tudi Ivan Žagar, župan Občine Slovenska Bistrica, Helena Meško, ravnateljica Konservatorija Maribor in Aleks Štakul, ki je predstavil zgodbo svojega očeta Oskarja, ustanovitelja Glasbene šole Slovenska Bistrica.