Lenart Foto: MMC RTV SLO
Lenart Foto: MMC RTV SLO

V občini Lenart so se z vso resnostjo lotili zajezitve širjenja koronavirusa. Že pred državno uredbo so zaprli gostinske lokale, frizerske, kozmetične salone, fitnese ter druge lokale, kjer prihaja do zbiranja večjega števila uporabnikov in niso namenjeni nujni življenjski preskrbi občanov. Kakšno pa je trenutno stanje v občini?

Lenarški župan Janez Kramberger pravi, da se občani zdaj v veliki večini držijo navodil. »Upoštevajo navodila, naša in tista s strani države, tako da druženj praktično ni.« Že minuli ponedeljek so sicer z opozorilnimi tablami prepovedali uporabo igral, športnih naprav in zadrževanje na športnih območjih v občini, saj se občani sprva niso navodil, da naj se ne družijo in otroci da naj se ne zadržujejo na igralih.

Sicer pa so skupaj z občinskim štabom Civilne zaščite organizirali in nudijo pomoč starejšim in obolelim, ki nimajo možnosti zagotovitve s hrano, zdravili in drugimi nujnimi zadevami. »V tem trenutku ugotavljam, da potreb ni veliko. Smo pa ves dan na zvezi s Civilno zaščito, ljudje nas lahko pokličejo. Organiziran imamo tudi prevoz hrane; v domu za starejše je možno dobiti hrano za tiste, ki si ne morejo sami skuhati. Poskrbeli smo tudi za nujno varstvo otrok, ampak do zdaj nismo prejeli prošenj za varstvo.«

Kako pa je z zalogami zaščitne opreme v občini? »Danes smo dali ponovno popis zaščitnih sredstev, poleg tega smo nabavili danes 3 tisoč zaščitnih mask, ki jih bomo danes plačali,« je še povedal župan Lenarta Janez Kramberger.