Foto: Oglasno sporočilo/Mestna občina Maribor
Foto: Oglasno sporočilo/Mestna občina Maribor
Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek

Komunalno podjetje Nigrad bo v prihajajočih mesecih izvedlo več preplastitev, mariborska občina pa načrtuje tudi nekaj celovitih investicijskih prenov. Da bi lahko vzdrževanje načrtovali bolje, izvajajo tudi projekt snemanja cestne mreže.

V okviru rednega vzdrževanja Nigrad trenutno popravlja Radvanjsko, Razvanjsko in Lackovo cesto ter Ilijevo, Železnikovo, Tomšičevo in Ulico kneza Koclja. z občinskega sektorja za komunalo in promet:

"Do zimske sezone bomo obnovili še nekaj drugih cest, vrednost teh obnov pa je v rebalansu proračuna ovrednotena na 1,184 milijona evrov."

Načrtujejo tudi nekaj celovitih obnov. Trenutno obnavljajo del ceste v Trčovi, največji letošnji infrastrukturni projekt pa bo ureditev podvoza Ljubljanske ceste pod železniško progo – gradila ga bo država, občina pa bo k 8 in pol milijonskemu projektu primaknila dobre tri milijone evrov.

Občina bo izvedla še razpisa za celovito obnovo ureditve dela Streliške ceste in odseka Lackove ceste proti Pekram; dela bodo začeli po končanih razpisnih postopkih. Ureditve cest pa se želijo lotiti tudi s projektom video snemanja, dodaja Kosi:

"Na podlagi teh posnetkov in poročila o uničenosti se lahko pripravi dolgoročna strategija. Najprej začnemo z najbolj uničenimi cestami, nato pa gremo k tistim, ki so najmanj."

Za snemanje bo občina podjetju DFG Consulting odštela 19.000 evrov.