Foto: Tako naj bi bili videti obnovljeni stavbi, kamor bi umestili mesno-mlečni paviljon na osrednji mariborski tržnici. Radio Maribor/MOM
Foto: Tako naj bi bili videti obnovljeni stavbi, kamor bi umestili mesno-mlečni paviljon na osrednji mariborski tržnici. Radio Maribor/MOM

Pot do novega mesno-mlečnega paviljona na osrednji mariborski tržnici se znova zapleta. Občina ga namerava urediti v objektu na vzhodnem delu tržnice, a je zavrnila edinega ponudnika za izvedbo del, zdaj pa izvajalca išče na ponovljenem razpisu. Sprva so napovedovali, da bo objekt obnovljen in prodajalci vanj preseljeni do oktobra. Ali bo res tako?

Edinega ponudnika za izvedbo del v prihodnjem mesno-mlečnem paviljonu na glavni tržnici – podjetje Senmed – so zavrnili, ker njihov ponujeni proračun ni vseboval vseh del, določenih z razpisom, pojasnjujejo na občini. Zato so razpis ponovili, izteče se jutri. Senmed je tudi izvajalec obnove mostu na Mariborski otok, kjer ima prav tako težave z izpolnjevanjem pogodbenih določil.

Kljub zamiku si želijo, da bi dela začeli že avgusta, je povedal direktor Mestnih nepremičnin Ranko Šmigoc: "Želimo si, da pri načtovani izvedbi del ne bi bilo nobenega zamika. Pričakujemo, da bo prispelo več ponudb in da bomo kmalu dobili novega izvajalca."

Prvotno so nameravali nove prostore mesno-mlečnega paviljona odpreti oktobra. Zdaj to ni več gotovo. "Glede na to, da se izteka julij, je možen nekajdnevni zamik, sicer pa bo več o stanju objekta in o časovnici znano po začetku del," pojasnjuje Šmigoc.

Ponudniki so zdaj v nadomestnih prostorih: v montažnem objektu na zgornji ploščadi tržnice. Kot je znano, je inšpektorat odredil rušitev montažnega objekta, a se je občina na odločitev pritožila. Odgovora še ni. V Mestnih nepremičninah zatrjujejo, da bodo v vsakem primeru zagotovili prodajalcem prodajni prostor vse do odprtja novih prostorov mesno-mlečnega paviljona.