Foto: Radio Maribor/
Foto: Radio Maribor/

Mariborska občina je v sredo na portalu javnih naročil objavila razpis za izbiro izvajalca del za rekonstrukcijo objekta Waldorfskega vrtca Studenček, ki je pogorel junija 2019. Investicija naj bi bila končana do avgusta, vodstvo zasebnega vrtca, zaposleni in starši malčkov pa so zadovoljni, da se bodo predvidoma z novim šolskim letom vrnili na staro, primernejšo lokacijo.

Zasebni Waldorfski vrtec Studenček se je po požaru, do katerega je prišlo zaradi napake na napeljavi, preselil v prostore bližnje Waldorfske šole. Kot pravi direktorica Inštituta Sofijin Izvir, Viktorija Kovačič, pa komaj čakajo na vrnitev: »Dogovor je takšen, da naj bi se aprila začela konkretna dela, izvajalec naj bi bil izbran. Potem pa je opcija, da se v avgustu mogoče lahko selimo, to bi bilo za nas zelo ugodno zaradi počitnic. Pa tudi, če bo kakšen zamik, v september, bomo tudi zelo hvaležni in veseli«.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Vrtec Studenček trenutno najema prostore v Waldorfski šoli, kljub večjim učilnicam na nadomestni lokaciji pa je nekdanji prostor primernejši za najmlajše. »Vrtec sodi na svojo lokacijo, v svoj mir. Ker tukaj je hrupno, zelo težko je predvsem za jaslične otroke, zgoraj so le učilnice in večji otroki. Tu je tudi zaradi železnice ena čisto druga mikroklima, ki smo je bili vajeni čez cesto«, je še pojasnila Viktorija Kovačič. Waldorfski vrtec bo tudi v prihodnje najemnik v novi občinski montažni stavbi, ob vrnitvi pa bodo prisiljeni sprejeti manj malčkov.
»Ravno zaradi večjih in lepih igralnic, ki so tudi staršem zelo všeč, je na lokaciji Waldorfske šole 62 otrok. Na stari lokaciji jih bo lahko le 54, tako da imamo že eno leto ustavljen vpis. En jaslični oddelek tako žal izgubimo, ampak druge rešitve ni«, dodaja direktorica Inštituta Sofijin Izvir in izpostavlja, da je interes za vpis v ta vrtec precejšen; sicer pa imajo dva oddelka – to je 30 otrok – tudi na drugi lokaciji, na Pekrski cesti.