Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Obnova stare šole v Vošnjakovi ulici v Slovenski Bistrici je v zaključni fazi, končana naj bi bila marca letos. Okoli 1.300 kvadratnih metrov novih prostorov bo občina dala v najem bistriški upravni enoti.

Stara šola v Vošnjakovi ulici v Slovenski Bistrici je bila zgrajena leta 1908, dvajset let za tem pa so jo nadzidali še z enim nadstropjem. Zadnja leta je samevala in propadala, zato se je občina Slovenska Bistrica pred letom dni lotila njene obnove. Denar za obnovo je pridobila s prodajo zemljišč v bistriški industrijski coni. Dobrih milijon 600 tisoč evrov vredna obnovitvena dela, ki jih izvaja na javnem razpisu izbrano podjetje SGP Kograd Igem iz Dravograda, so zdaj v zaključni fazi, pojasnjuje direktor bistriške občinske uprave Branko Žnidar: "Sama obnova naj bi se zaključila marca."

Nove prostore, ki obsegajo okoli 1.300 kvadratnih metrov, bo občina oddala v najem bistriški upravni enoti in še nekaterim drugim državnim institucijam.

Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Selitev v nove prostore, ki so rekonstruirani temeljito in v skladu z vsemi smernicami spomeniškega varstva, je predvidena sredi letošnjega leta. Hkrati z obnovo stavbe se bo uredila tudi okolica, skupaj z občinsko stavbo pa bo nastalo novo upravno središče občine. S tem lahko Bistričani pričakujejo tudi kakovostnejše storitve za občane.