Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Mariborska občina bo v prihodnjih mesecih celovito prenovila odsek Streliške ceste, med Kardeljevo in Ulico pohorskega odreda, ter cesti na Žavcarjev vrh in Sredmo v Krajevni skupnosti Bresternica - Gaj.

Streliška cesta je ena najbolj obremenjenih mestnih ulic, saj opravlja tudi vlogo še nezgrajene južne obvoznice. Skupaj z lani obnovljeno Lackovo cesto prenaša dobršen del prometa med zahodnim delom mesta in priključkom na avtocestni križ. Cesta je ozka, asfalt dotrajan, hitrost je ponekod omejena na 40 kilometrov na uro, ob tem pa promet upočasnjuje več začasnih krožišč. Aleš Klinc z občinskega sektorja za komunalo o načrtih pravi, da bodo obnovili celotno vozišče z napeljavami kolesarskimi stezami ter krožni promet na križišču Streliške in Radvanjske. Krožišča na stiku s Kardeljevo pa za zdaj ne bodo gradili.

Občina bo izvajalca del z javnim razpisom predvidoma izbrala do konca avgusta, obnovo pa želijo končati do konca leta. Milijon in pol evrov vreden projekt bo z milijonom sofinancirala država. Občina pa bo obnavljala tudi ceste v krajevni skupnosti Bresternica - Gaj. 80 tisočakov vredno obnovo cest na Žavcarjev vrh in Sredmo bodo začeli po izvedbi javnega razpisa, najbrž še ta mesec.