Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Skupinski del Evropskega prvenstva za slovenske nogometaše do 21 let se nadaljuje danes, varovanci Mileta Ačimoviča pa se bodo na zadnji in odločilni tekmi skupine B pomerili z Italijani. Obračun bo znova na stadionu Ljudski vrt, kjer je pred izvajalcem še zadnji del obnove zahodne tribune; nared pa naj bi bila do sklepnih bojev prvenstva stare celine, ob koncu maja.

Dobrih 6 milijonov evrov vredna Rekonstrukcija Stare tribune kultnega stadiona pod Kalvarijo je v sklepni fazi. Na mariborski občini so nam ob odsotnosti podžupana Sama Petra Medveda poslali pisna pojasnila, da imajo vsa zagotovila, da bo Ljudski vrt oziroma t. i. ring pred vrhuncem evropskega prvenstva – po 10. maju 2008, ko so bile na razprodani tekmi med Mariborom in Nafto krščene nove tribune – zasijal v celoti.

Ker je šlo za zelo zahtevno obnovo, ki jo izvaja koprsko podjetje Makro 5 Gradnje, so bile potrebne prilagoditve, kar je vplivalo na zamik določenih faz izvedbe betonskih del. V koprskem podjetju so zapisali, da so na tribuni že postavljeni stoli in ograje, v teku pa je končanje strehe zunanje klančine in zapiranje objekta, dokončanje VIP-lož in izvedba mostovžev za kamere. Vzporedno pospešeno potekajo vsa inštalacijska dela, sledila bodo zaključna znotraj objekta. Vse aktivnosti izvajajo z namenom, obnoviti tribuno do konca maja, uradni pogodbeni rok pa je mesec kasneje.

Na mariborski občini načrtujejo tudi izvedbo ureditve ploščadi na severnem in južnem delu Ljudskega vrta. A dodatna dela z izvajalcem še niso usklajena, zato tudi ni znano, koliko bo to investicijo podražilo.