Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Mestna občina Maribor s ponovljenim razpisom še do jutri (2. 9. 2022) išče izvajalca za popravilo streh na nedavno obnovljeni stari tribuni stadiona Ljudski vrt in sosednji športni dvorani Lukna.

Čeprav so staro tribuno v Ljudskem vrtu nedavno celovito obnovili, streha v projekt ni bila vključena, saj so bila sredstva omejena, delna sanacija pa je bila izvedena pred petimi leti. A ta težave ni povsem odpravila – ob pronicanju vode je problematično tudi njeno zastajanje na strehi in korozija.

Voda je stara znanka tudi obiskovalcev tekem v sosednji dvorani Lukna, kjer ob dežju po navadi nastavijo vedra za zbiranje deževnice. Kot je bilo ugotovljeno v strokovnem poročilu Inštituta IRMA, za zamakanje niso krive večje napake na strehi, temveč več manjših netesnih mest, poškodb in nepravilnosti pri gradnji. Ker vseh napak ni mogoče odkriti, je potrebna sanacija celotne strehe.

Na občini načrtujejo, da bi se dela, če bo javno naročilo uspešno, začela konec septembra; rok za izvedbo del je 4 mesece. Občina ocene investicijske vrednosti do zaključka razpisa ne razkriva.