Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

V okviru obnove srednjega bazena v kopališču Pristan je v teku javno naročilo za izvedbo energetske sanacije. Na občini upajo, da se bo dolgoletna in težavna obnova končala do začetka šolskega leta. Ob številnih že znanih pa se je pojavilo še nekaj novih zapletov.

Srednji bazen je zaradi dotrajanosti zaprt že osmo leto. Nekaj starih preglavic iz obnove, ki sta si jo podala dva župana, še ostaja. Bazen kljub sanaciji še vedno pušča, a ne tako, da bi bilo to težavno, pravi podžupan Samo Peter Medved:

"Sigurno pa ni to to, kar bi bazen moral dati. Ta trenutek potekajo preiskave s strani podjetja Irma, inštituta, ki je specialist za betonske konstrukcije, ki bo dejansko analiziral in ugotovil vzroke in način sanacije."

Poleg bazena obnavljajo tudi stavbo. Kmalu se bo začela 900 tisoč evrov vredna posodobitev prezračevanja, v teku pa je tudi javno naročilo za energetsko sanacijo. Rok za oddajo ponudb je 28 maj. Zapleta pa se pri obnovi avle, pravi sogovornik:

"Sama avla je v lasti Mestne občine Maribor, sama parcela. ki predstavlja dostop z nadstreškom, pa je v lasti fizične osebe. Mestna občina Maribor v preteklosti ni uveljavljala predkupne pravice, parcela je bila prodana za minimalni znesek in vsekakor imamo tu določene težave pri urejanju lastniških razmerij, vendar to traja že zelo dolgo, pa verjamem, da bomo tudi to rešili."

Podžupan upa, da bodo zastavljen rok odprtja - začetek novega šolskega leta - kljub temu ujeli.