Foto: Oglasno sporočilo/Zavod Skupaj za napredek Maribora
Foto: Oglasno sporočilo/Zavod Skupaj za napredek Maribora

Med mariborskimi uporabniki Facebooka je v zadnjih dneh zaokrožil dogodek z naslovom »Vodni oder«, ki vabi na koncerte številnih zvenečih glasbenih imen.

Dogodek je doseglji v na povezavi: https://www.facebook.com/events/478823519607220/.

Za objavo stojijo člani zavoda Skupaj za napredek Maribora, ki želijo konec avgusta ponovno oživiti oder na Dravi.

Med 27. in 31. avgustom bodo na oder na Dravi stopili plesalci salse, Trio tenorjev, Tinkara Kovač, Siti Hlapci in klapa Dalmari, obljublja David Erjavec iz zavoda Skupaj za napredek Maribora. Koncerte bo pospremila tudi kulinarična ponudba.

Vstopnice bodo naprodaj na prizorišču in na spletu. Zaradi negotovosti, ali bo občina oder po Festivalu Lent umaknila ali ne, so se organizacije lotili pozno. Kljub temu pa v zavodu, ki je bolj znan po prirejanju mariborskih pivskih festivalov Marbeergerfest in Oktoberfest, upajo, da bodo pravočasno pridobili vsa potrebna dovoljenja in privabili veliko obiskovalcev, dodaja Erjavec.

S tem želijo obuditi dogajanje na odru na Dravi, ki ga je lani postavila mariborska občina in je doslej gostil le Festival Lent, v preostalem času pa sameva. Kot pravijo, dogodek organizirajo s svojimi sredstvi, neodvisno od mariborske občine in brez občinske pomoči. Odziva občine še nismo prejeli.