Slovenska Karitas začenja dobrodelno akcijo Otroci nas potrebujejo. Namenjena je zbiranju denarja za pomoč socialno ogroženim otrokom, za šolske potrebščine. Letos pričakujejo podobno število prošenj kot lani, tudi na Nadškofijski Karitas Maribor je tako.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik


Na Nadškofijski Karitas Maribor trenutno potekata dve akciji zbiranja šolskih potrebščin za prihodnje šolsko leto; akcija Zvezek in pa akcija Otroci nas potrebujejo. Generalni tajnik Darko Bračun: »Moram povedati, da smo bili lani veseli, saj je v akciji Zvezek sodelovalo 81 osnovnih šol, vrtcev in veroučnih skupin, skupaj smo zbrali preko 6 tisoč šolskih potrebščin.«
Zaradi pandemije je letošnja akcija malo drugačna, šolske potrebščine zbirajo tudi v poslovalnicah trgovin Office&More ter Bags &More, ter v prodajalnah Mercatorja po vsej Sloveniji: »Če pa pogledamo v preteklo leto, smo v akciji Zvezek zbrali 15 tisoč različnih šolskih potrebščin.«

V mariborski Nadškofijski Karitas bi radi v akciji Otroci nas potrebujejo zbrali denar za vsaj 1400 otrok: »Darovalci samo odtipkajo www.karitas.si, kliknejo na Otroci nas potrebujejo, kjer izrazijo svoj namen.« Lani so zbrali šest tisoč kosov šolskih potrebščin: »Dokupili pa še deset tisoč ostalih pripomočkov, skupna pomoč otrokom ob vstopu v novo šolsko leto pa je bila okoli 34 tisoč evrov,« dodaja Darko Bračun.

Na Nadškofijski Karitas upajo, da bodo v takšnem obsegu lahko pomagali tudi letos in se za darove že vnaprej zahvaljujejo vsem dobrim ljudem.