Foto: Radio Maribor/Ljudska univerza Slovenska Bistrica
Foto: Radio Maribor/Ljudska univerza Slovenska Bistrica

V okviru Tednov vseživljenjskega učenja, ki od 4. septembra do 9. oktobra potekajo po vsej Sloveniji, bodo danes v 14 mestih po vsej Sloveniji, pripravili že 25. Parado učenja. To bo letos med 9.30 in 20. uro pripravila tudi Ljudska univerza Slovenska Bistrica.

Parado učenja bodo zaradi veljavnih ukrepov in preprečevanja morebitnih okužb razpršili na 11 lokacij po Slovenski Bistrici, ki bodo vsaka s svojega zornega kota prikazovale, kako si z znanjem izboljšati življenje. Direktorica Ljudske univerze Brigita Kruder: "Na vsaki od posameznih postaj, se bomo posvetili določeni ciljni skupini - mladim, starejšim, delovno-aktivnemu prebivalstvu, opozorili na neko družbeno tematiko, k besedi povabili zanimive goste, tudi ambasadorje znanja."

Posebna pozornost je namenjena spodbujanju branja, pri čemer bo sodelovala bi striška Knjižnica, na trgu svobode Razvojno informacijski center predstavlja spletno tržnico, Kadring pa programe za krepitev poklicnih kompetenc in kariernega razvoja. "Ob 12.00 se bomo preselili v bistriški park, kjer bo mnogo dogodkov, ki jih bodo pripravili Center za krepitev zdravja, brali bomo knjige, sledila bo tudi promocija knjige Sladka Ana, ki opozarja na problematiko sladkorne bolezni pri otrocih," še pojasnjuje Kruderjeva.

Ob 16-ih bodo na Ljudski univerzi predstavili knjigo o jogi za otroke in povabili na razstavo študijskih krožkov. Parada učenja se bo končala ob 18-ih pred kopališčem s predstavitvijo zdravega življenjskega sloga in zmernega gibanja za zdravje.