Stanje v občini Šentilj je obvladljivo. Štab civilne zaščite deluje nemoteno, na razpolago imajo dovolj zaščitnih sredstev in pa hrane, ki je potrebna za oskrbo prebivalstva. Z začasno odredbo so še oprostili najemnin podjetja, ki imajo najemne pogodbe z občino Šentilj.

Foto: Radio Maribor/občina Šentilj
Foto: Radio Maribor/občina Šentilj

S hrano in zdravili oskrbujejo v občini Šentilj deset oseb, ki so potrebne pomoči in pa trinajst oseb, ki potrebujejo tople obroke. Delijo tudi zaščitna sredstva, pravočasno so uvedli vse ukrepe, nekatere še pred državnimi odredbami. »Zadnjo začasno odredbo smo izdali v teh dneh, in sicer oprostili smo podjetja, ki najemajo prostore od občine Šentilj, najemnin,« pravi župan občine Šentilj Štefan Žvab.

Župan pohvali ekipo štaba civilne zaščite in srčne ljudi, ki pri njihovih dejavnostih sodelujejo, to so skavti, prostovoljci, zavod Zmorem, Rdeči križ, ki so vsi spoznali, da lahko in zmorejo prebroditi tudi to krizo. »Požrtvovalnih ljudi, ki delajo v naši občini, je še veliko, od trgovcev, medicincev, poštarjev, delavcev Palome, policistov, zaposlenih na občini in pa prostovoljcev.«

Občani spoštujejo odredbe in se zavedajo situacije, ki je nastala. »In naj pazijo predvsem, ko hodijo v trgovino, da držijo razdaljo, in uporabljajo, če je le mogoče, tudi zaščitno opremo in razkužilo.

Del opreme mask smo dali tudi trgovkam. Pazite na svoje življenje,« še opozarja Štefan Žvab in ob tem še dodaja: »Hvala vsem, ki nas bodrite v teh težkih trenutkih. Mi vam bomo po svojih močeh pomagali, in vam stali ob strani, da se ne boste počutili zapostavljene.«