Foto: Testiranje pri Dvorani Tabor v Mariboru,  Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Testiranje pri Dvorani Tabor v Mariboru, Radio Maribor/Vesna Martinec

V Mariboru so v prvih treh urah množičnega brezplačnega testiranja opravili 150 hitrih testov, 10 jih je bilo pozitivnih. Brez zapletov pri začetku testiranja pri mariborski Dvorani Tabor sicer ni šlo, saj se je začelo z enourno zamudo, kar je med čakajočimi povzročilo kar nekaj nejevolje. Prvi med njimi so se v vrsto za test postavili že pred sedmo uro zjutraj.

Testiranje pri mariborski Dvorani Tabor, natančneje pred ledno dvorano, bi se moralo začeti ob osmih, a se je malo pred deveto, kar je pomenilo dodatno uro čakanja na mrazu in vetru. to je pri čakajočih vzbudilo precej negodovanja.

Razlog za zamudo naj bi bil zaplet z dobavo testov ljubljanskemu zdravstvenemu zavodu, ki ga je ministrstvo za zdravje angažiralo za testiranje v Mariboru. Pri izvedbi je priskočila na pomoč mariborska civilna zaščita, tako s postavitvijo potrebne opreme kot s toplim čajem za čakajoče.

Interes za testiranje je tudi v Mariboru izjemno velik, ljudje možnost brezplačnega hitrega testiranja pozdravljajo in so jo tudi množično izkoristili.

Vrsta se je čez dan sicer nekoliko skrajšala, na test se v povprečju čaka okrog 40 minut. Izvajalci zagotavljajo, da imajo zdaj dovolj testov tudi za jutri, tako da se današnji scenarij naj ne bi ponovil. Ker pa je napovedan dež, bodo v civilni zaščiti pripravili vse potrebno, da bo omogočen tudi drive-in odvzem brisov.