Povorka na Ptuju Foto: Miloš Vujinović/BoBo
Povorka na Ptuju Foto: Miloš Vujinović/BoBo

V karnevalski prestolnici Slovenije, na Ptuju, se je enako kot vse od leta 1960 na pustno nedeljo zbralo veliko število maškar, ki so v sprevodu sprehodile oziroma zaplesale skozi mesto, polno obiskovalcev.

Kot vsako leto so se kurenti na pustno nedeljo sprehodili skozi Ptuj. Več sto jih bilo. Mnogi so bili - kot veleva tradicija - del skupine oračev, s kujeki in sejalko. Staro mestno jedro je bilo polno obiskovalcev, ki so prišli od blizu in daleč.

Letošnji princ karnevala Hinko Sodinski nad množico mask in obiskovalcev ni presenečen. "Ptujčani in okolica pusta ne damo, to je praznik, vedno je povorka in verjetno so zato prišli, da ohranimo tradicijo, da se veselimo."

Direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec: "Ljudje so se odločili, da izpeljejo mimohod tudi tokrat in spet dokaz več, kaj pomeni ta prireditev za vse, ki se vključujejo v kurentovanje, za vse skupine, to nosijo v sebi in lahko smo ponosni na to kar imamo."

Na pustno nedeljo je tako Ptuj znova upravičil sloves karnevalske prestolnice, saj je bil enako živ, pisan in vesel kot pred korono.