Foto: BoBo
Foto: BoBo

Danes je v veljavo stopil odstop direktorja mariborskega javnega komunalnega podjetja Nigrad Tomaža Kavnika, ki se je po lastnih besedah podal naproti novim kariernim izzivom. Člani nadzornega sveta so opravili razgovore s kandidati za njegovega naslednika, a odločitve še niso sprejeli.

Na razpis za direktorja mariborskega komunalnega podjetja Nigrad je prispelo 6 ustreznih vlog. Razgovore s kandidati so opravili včeraj, je povedal predsednik nadzornega sveta Gregor Ficko, ki njihovih imen ne razkriva:

"Zadevo moramo še dodatno premisliti na podlagi razgovorov, tako da bo nadaljevanje seje 22. avgusta. Takrat se bomo odločili kako naprej, ali bo nov direktor ali pa bomo iskali kakšno drugo rešitev."

Nigrad je trenutno v dobrem stanju. Trenutno izkazuje več kot 150 tisoč evrov poslovnega presežka. Novega direktorja pa čaka veliko izzivov:

"Sistemizacijo je prejšnji direktor že pripravil, a se je nadzorni svet odločil, da bomo s sprejemom počakali na novo vodstvo. Ali bo sprejeta, dopolnjena, popravljena ali umaknjena, bo stvar novega vodstva."

Pa tudi nadaljevanje poslovnih procesov, ki jih je začel dosedanji direktor. Do imenovanja novega pa bo Nigrad kot vršilec dolžnosti vodil direktor krovnega Javnega holdinga Maribor Andrej Rihter, ki je to funkcijo začasno že opravljal lani.