Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Mariborsko Društvo študentov psihologije je projekt Oh, ta ljubezen začelo izvajati leta 2014. Študentka psihologije Vesna Vrečko: "Glavni namen našega projekta je ozavestiti mlade o ljubezni, spolnosti in medosebnih odnosih."

Njihovih delavnic, ki jih izvajajo na šolah, se je udeležilo že več kot 2000 mladostnikov: "Povpraševanje osnovnih in srednjih šol pa je vsako leto večje, saj se tudi šolski svetovalni delavci zavedajo, da je to pomembna problematika, o kateri je treba govoriti."

Prostovoljsko delo študentov so prepoznali in ga s priznanjem nagradili na natečaju Mladinskega sveta Slovenije.

Dobitnik priznanja za posebne dosežke pa je humanitarec Boris Krabonja, ki pomaga najrevnejšim in opozarja na socialne krivice. Prav zdaj njegovo društvo Upornik zbira sredstva za pokritje dolga upokojenca; do zneska 5.500 evrov jim manjka še 700 evrov. Krabonja je tako preprečil že veliko deložacij: "To je letos 'šele' tretji tak primer, kajti lani jih je bilo veliko več, tako da se zadeve nekoliko umirjajo tudi v Mariboru."

Sogovornik je tudi glasen kritik vlade in njene socialne politike. Za dobrodelno delo je doslej prejel že več priznanj različnih organizacij. Ta so tako zanj kot za društvo pomembna, saj z njimi potrjujejo svojo verodostojnost. Kot dodaja srednješolski učitelj Krabonja, ga k prostovoljskemu humanitarnemu delu žene iskrena ljubezen do sočloveka.