Utrinek enega od preteklih Polimaratonov. To soboto se bo odvil že 18. po vrsti. Foto: Radio Slovenija
Utrinek enega od preteklih Polimaratonov. To soboto se bo odvil že 18. po vrsti. Foto: Radio Slovenija

Pred vrati je že 18. Polimaraton na Ptuju. Zvok startne pištole na najbolj množični rekreativni kolesarski prireditvi v Sloveniji bo na Ptuju slišati v soboto, 20. junija, ob 11. uri. Letošnji Polimaraton bo humanitarno obarvan, saj bodo organizatorji zbirali sredstva za gasilce, ki so vsa leta nepogrešljivi del kolesarskega praznika na Ptuju.

Brez prostovoljnih gasilcev Polimaratona ni. Skrbijo za red, varnost, tako in drugače pomagajo kolesarjem. Letos pa bodo udeleženci polimaratona pomagali gasilcem. Predsednik Kolesarskega kluba Perutnine Ptuj David Visenjak: "Od vsakega prijavljenega bomo podarili en evro okoliškim gasilskim društvom, ki so v preteklih letih pomagala pri organizaciji; so tudi naši poslovni partnerji že tudi izkazali interes, da donirajo gasilskim društvom."

Pomoč je več kot dobrodošla, pravi Danijel Mlinarič iz Prostovoljnega gasilskega društva Gabernik: "Oprema je draga in lokalna skupnost nam ne more zagotoviti vsega in to je kar izdatek." Podpora gasilcem je tako razlog več za udeležbo na Polimaratonu. 18 kilometrov na 18. Polimaratonu bodo kolesarji letos prekolesarili vsak zase, kjerkoli bodo želeli, pravi direktor Kolesarskega kluba Perutnine Ptuj Marjan Kelner. "Vsi, ki bodo odpeljali, bodo s sledilnimi aplikacijami na telefonskih urah zabeležili svojo traso; takrat bomo dobili število udeležencev in odpeljanih tras."