Foto: BoBo
Foto: BoBo

Mariborski policisti so ponoči obravnavali tragično prometno nesrečo. 25-letna Mariborčanka, voznica začetnica, je pod vplivom alkohola vozila osebni avtomobil po Adamičevi ulici v Mariboru, na pokrovu motorja pa nepravilno prevažala 24-letnika in 22-letnico, ki sta se z rokami držala za streho vozila. Ob trku v vrtno ograjo sta potnika padla na vozišče in se hudo telesno poškodovala. Moški je kasneje umrl. Med nudenjem pomoči sta na kraj nesreče pristopila še dva 22-letnika, odrivala reševalce in gasilce, eden pa je z brcami napadel enega od policistov.

Predstavnik policijske uprave Maribor Miran Šadl opozarja, da takšna nespametna dejanja ne ogrožajo le zdravja občanov, temveč po nepotrebnem obremenjujejo in ogrožajo tudi dežurne službe: "Vse te intervencije terjajo prihod teh interventnih služb na kraj, kar pomeni, da se morajo tako reševalci, policisti in gasilci, tudi druge interventne službe med seboj družiti. Vse to potem pomeni dodatno možnost okužbe med pripadniki dežurnih služb in interveniranje na kraju teh dogodkov. Zaradi tega ponovno apel, da se držimo doma, da ne hodimo tudi na športne aktivnosti, vse z namenom, da bi zmanjšali število teh urgentnih dogodkov."

Policisti so ob več kršitvah zakonodaje ugotovili tudi kršitve protiepidemijskega odloka o začasni prepovedi gibanja in zbiranja na javnih mestih in površinah in na zdravstveni inšpektorat podali predlog o uvedbi postopka o prekršku.