Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Obnova poškodovanega odseka atletske steze na stadionu Poljane v Mariboru je že v teku. Gre pa le za enega izmed projektov, od katerih je odvisna izvedba olimpijskega festivala evropske mladine konec julija.

Del tekaške steze na osrednjem mariborskem atletskem stadionu se je poškodoval med kopanjem jame za gradnjo pokrite ogrevalne steze s tribuno. Posedlo podlago so že asfaltirali, do 6. julija pa nameravajo nanesti in pobarvati tartansko prevleko. Stroške sanacije bo iz zavarovanja projekta kril izvajalec, sporočajo z občine. Skorajšnjega konca del se veselijo tudi v tamkajšnjem Atletskem klubu Poljane, je povedal trener Sebastijan Jagarinec:

"Naši treningi potekajo zdaj bolj kot ne nemoteno. Seveda se moramo prilagajti, ker je del steze zaprt, ampak vedno najdemo kakšno rešitev in v tem trenutku nam ograditev 100 metrov steze dopušča, da še lahko delamo treninge. Ko pa bo zaprt celoten objekt, bomo trenirali v bližnji Slovenski Bistrici."

Mudi se tudi z izgradnjo že omenjene ogrevalne atletske steze s tribuno, kjer slab mesec pred začetkom festivala še niso dokončana niti betonska dela, zagotovo pa jim do takrat ne bo uspelo zgraditi strehe. Do začetka festivala pa bodo morali nadomestiti tudi dotrajano ograjo ob delu bližnjega športnega parka Tabor. Podjetje Šport Maribor jo bo sprva nadomestilo z začasno ograjo, dolgotrajnejšo rešitev pa bo iskalo po koncu olimpijskega festivala.