Zavod za turizem Maribor – Pohorje je vzpostavil novo povezavo na spletni strani Visit Maribor in sicer o spletnih prireditvah v številnih mariborskih kulturnih institucijah. Četudi so mariborske zanimivosti, kot sta Hiša Stare trte in Pokrajinski muzej in druge zaprte, pa lahko po spletu vendarle pogledamo, kaj se v njih dogaja. Zanimalo nas je tudi, kakšne ukrepe in turistične dejavnosti pripravljajo za čas po epidemiji.

Foto: Radio Maribor/Pokrajinski muzej Maribor
Foto: Radio Maribor/Pokrajinski muzej Maribor


Na Zavodu za turizem Maribor – Pohorje so pozvali kulturne institucije, da jim sporočijo, kaj počnejo v tem času. Delo se namreč ni zaustavilo, ampak se je spremenilo v virtualno resničnost. »Ko boste kliknili na povezavo Spremljajte on-line prireditve, boste zaznali objave, tako Lutkovnega gledališča Maribor kot tudi denimo Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Danes in jutri je na sporedu na njihovem facebooku drama Mojster in Margareta, pravi direktorica zavoda Doris Urbančič Windisch.

Narodni dom ima vsak torek in četrtek Glasbeni klub, kjer strokovnjaki Narodnega doma izbirajo ustrezno glasbo. »Kjer tudi pozivajo vse nas, da se pridružimo in podamo našo željo, kakšno glasbo oziroma kakšno pesem si želimo poslušati, kaj si želimo deliti in tako naprej,« dodaja Doris Urbančič Windisch.

Določene delavnice in pa virtualni sprehod po razstavah organizirajo tudi v Pokrajinskem muzeju Maribor. V Zavodu za turizem pozivajo tako predstavnike kulturnih institucij pa tudi lokalne ponudnike, da se jim pridružijo pri medsebojnem digitalnem informiranju. Kaj pa načrtujejo na turističnem področju po epidemiji: »V ozadju seveda že pripravljamo različne digitalne različice oglaševanja, preusmerili se bomo v začetku na domače tržišče, želimo si, da bi Slovenci namenili nekaj svojega dopustniškega časa tudi Sloveniji in da raziščejo tudi štajerski, koroški in prekmurski del naše lepe domovine.«