Foto: Osebni arhiv/David Klobasa, župan občine Sv. Trojica
Foto: Osebni arhiv/David Klobasa, župan občine Sv. Trojica

Potres, ki je danes nekaj po poldnevu prizadel hrvaško Petrinjo, smo čutili tudi v Mariboru.

Večje škode ni bilo, so pa dežurne službe prejele kar nekaj klicev, pravi poveljnik civilne zaščite Samo Robič: "Načeloma večjih težav na terenu ni bilo zaznati, bilo je nekaj težav z oskrbo z električno energijo, ki se odpravljajo. Zaradi tega je tudi obtičalo eno dvigalo z eno osebo. Treba je pohvaliti občane, ki so v veliki večini zapustili objekte; tako kot je predvideno, da se je treba umakniti v takšnih primerih na prosto in varno. Treba je pohvaliti takšno preventivno ravnanje."

Brez elektrike je ostalo 1580 odjemalcev na območju mestne četrti Melje, a so napako kmalu odpravili, škode na omrežju ni. Tudi poročil o morebitnih poškodovanih ni. S komunalnega podjetja Nigrad pa po pregledu mostov sporočajo, da so varni.

Težave tudi v Sveti Trojici

Potresni sunki so poškodovali tudi znamenito cerkev Svete Trojice v istoimenski občini. Statiki bodo zdaj ocenili škodo, več bo znanega jutri.

Težave tudi na upravnih enotah

Zaradi posledic današnjega potresa z magnitudo 6,3, ki je prizadel hrvaški kraj Petrinja, je trenutno prekinjeno delovanje upravnih enot Ptuj in Maribor, sporočajo z Ministrstva za javno upravo.

Na stavbi ptujske upravne enote, gre za starejšo stavbo, je potres povzročil pokanje sten in padanje ometa. Uslužbenci so bili takoj po potresu napoteni domov, poškodovan ni nihče. Stavbo bodo pregledali predstavniki gradbene stroke, trenutno pa upravna enota ne posluje.

Stavba upravne enote Maribor pa je ostala brez elektrike. Odpovedali so vsi informacijski sistemi, stanje pa že pregledujejo informatiki mestne občine Maribor in ministrstva za javno upravo. Poslovanje upravne enote je trenutno zaustavljeno.
O organiziranosti in poslovanju obeh upravnih enot bodo več povedali v prihodnjih dneh.