Foto:
Foto:

V Zavetišču za brezdomce mariborskega Centra za socialno delo na Šentiljski cesti letošnje božično-novoletne praznike preživlja 21 stanovalcev. Praznike jim skušajo polepšati številne organizacije in posamezniki. Kot pojasnjuje vodja zavetišča Simon Žvajkar, je donacij decembra še posebej veliko. Brezdomci so tako že imeli tradicionalno večerjo pri županu, z božično večerjo in darili jih je razveselilo tudi društvo Humanitarček. "Prejšnjo sredo smo gostili Društvo kmečkih žena Lenart, ki so našim stanovalcem spekle potico," pravi Žvajkar in dodaja, da so se izjemno razveselili tudi obiska osnovnošolcev, ki so jim podarili oblačila in priboljške.

Vseh obiskov in pozornosti so zelo veseli, pravi stanovalec Izidor in dodaja da so hvaležni vsem, ki se v teh dneh spomnijo nanje.

Praznike pa so si polepšali tudi sami, saj so zavetišče praznično okrasili, okraski pa so nastajali v delavnici stanovalca Mirana. "Ob pomoči prostovoljke in vseh stanovalcev smo poskrbeli, da je prostor okrašen času primernu in da se sveti."

In kaj si želijo v novem letu? Da bi še naprej sodelovali in se dobro razumeli. Miran pa dodaja, da si želi postaviti se na svoje noge in zapustiti Zavetišče.