Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Direkcija za infrastrukturo je dobila gradbeno dovoljenje še za tretjo fazo, 900-metrski del t. i. Limbuške obvoznice, a to še ni pravnomočno –upajo, da bo tako v prvi polovici marca.

Znano je, da je gradnja podaljška mariborske Ceste proletarskih brigad zastala zaradi težav pri odkupu zemljišč. Vodja Sektorja za investicije v ceste na Direkciji za infrastrukturo Tomaž Willenpart pojasnjuje, da so jih zdaj pridobili, čakajo le še na pravnomočnost.

Gradnjo t. i. tretje faze ceste, ki se bo končala pri krožišču ob nakupovalnem centru Supernova Qlandia, bi ob pridobljenem pravnomočnem gradbenem dovoljenju končali avgusta. Ob vozišču bodo uredili tudi drugo infrastrukturo, pravi Willenpart: »Urejen bo zeleni pas, vzpostavljene bodo kolesarske steze, površine za pešce, urejena bo protihrupna zaščita. Ob javni razsvetljavi bo urejena tudi komunalna infrastruktura, ob tem pa občina ureja še svojo komunalo, ki ni neposredno povezana s cesto.«

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Kot dodaja Willenpart, bodo imeli okoliški prebivalci ves čas gradnje možnost dostopa. Vrednost celotne ceste, dolge tisoč osemsto metrov, ostaja v načrtovanih okvirih, še pravi Willenpart. Naložba je ocenjena na 11 milijonov in pol evrov, od tega občina prispeva 4 milijone in pol, preostalo pa država.