Četudi je notranja revizija pokazala določene nepravilnosti pri vodenju ruškega javnega zavoda Cezam, svet zavoda na izredni seji ni podprl razrešitve direktorja Tomija Prosnika, ki jo predlaga ustanoviteljica zavoda, ruška občina. O razrešitvi bo sicer dokončno odločal občinski svet, če bo do tega prišlo, županje Urške Repolusk pa danes nismo uspeli priklicati.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik


Svet ruškega zavoda Cezam se je v petek sestal na izredni seji, kjer so podali mnenje o razrešitvi direktorja Tomija Prosnika. Notranja revizija je namreč pokazala določene nepravilnosti pri vodenju zavoda, hujših nepravilnosti pa ni pokazala, meni predsednik sveta javnega zavoda Cezam Aljaž Šporin, zato je bilo mnenje o razrešitvi direktorja negativno. »Je pa res, da je treba pristopiti k izvajanju ukrepov in pa priporočil revizije, to je tudi namen notranje revizije, da pomaga poslovodstvu izboljšati poslovanje,« ugotavlja Aljaž Šporin in vodstvo Cezama je po mnenju Šporina določene ukrepe že izvedlo. Odločitve sveta je zelo vesel direktor Cezama Tomi Prosnik, ki meni, da je zaupanje sveta zelo pomembno za nadaljnje delo:
»Županja je dala predlog za mojo razrešitev, sam sem se do nekaterih navedenih nepravilnosti tudi opredelil in jih argumentirano zavrnil, svet zavoda je to tudi prepoznal, saj je v svojem gradivu obdelal obe strani,« navaja Prosnik. Občinski svet občine Ruše pa je tisti organ, ki v imenu ustanovitelja podarja ali odvzema mandat: »V tem primeru je zdaj vrsta na županji, ali bo šla z gradivom na mestni svet in bodo o tem odločali občinski svetniki,« še dodaja sogovornik. Gre pa za zanimivo situacijo, meni Prosnik, in če bo iz tega nastala politična zgodba, bomo videli v prihodnjih dneh.