Omejitve ostajajo, prav tako ni jasno, kdaj se bodo lahko začela tekmovanja. Foto: Reuters
Omejitve ostajajo, prav tako ni jasno, kdaj se bodo lahko začela tekmovanja. Foto: Reuters

Protivirusne spone se rahljajo v vse več športih. A omejitve tudi za manj sporne, ki se dogajajo na prostem, ostajajo, prav tako se še ni jasno, kdaj se bodo lahko začela tekmovanja.

Pikra šala o odbojki, češ da ni šport, ker je brez kontakta, ji je zdaj dobrodošla. Z vadbo bi lahko začeli že kmalu, se ponovnega snidenja veseli osmoljenec letošnjega prvenstva trener odbojkaric Nove KBM Branika iz Maribora Radovan Gačič: "Mislim, da bomo v roku enega tedna ali deset dni lahko začeli z aktivnostmi, ki bodo omogočene v tistem trenutku. Prilagajali se bomo situaciji." Izgubljeni čas bodo poskušali nadomestiti z vadbo pozno v poletje.

V slabšem položaju so borilni športi. Paradni med njimi judo bo moral še počakati. Osrednja zveza je po besedah Darka Mušiča sama zasnovala nekaj ukrepov za ponovno vrnitev na tatamije. In spomni, da so bili tako kot drugi kontaktni športi nekoč že na udaru - zaradi aidsa, a meni, da je sedanji virus trdovratnejši in bodo morali biti še naprej potrpežljivi in pozitivnih misli.