Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Ptujski mestni svet je včeraj za novo direktorico zavoda za turizem imenoval Tanjo Srečkovič Bolšec. Na tem mestu bo zamenjala Katjo Gönc, ki je bila vpletena v afero, v kateri naj bi vplivala na izbiro ponudnika vin v karnevalni dvorani. Sama je to zanikala, a je kljub temu konec marca podala odstopno izjavo.

Na razpis za novega direktorja ptujskega Zavoda za turizem sta prispeli dve prijavi. Za novo direktorico pa je bila izbrana Tanja Srečkovič Bolšec, ki je med drugim delala tudi na Zavodu za turizem Maribor Pohorje in bo vodenje ptujskega zavoda prevzela 1. julija. Njena osnovna vizija pa je krepitev prepoznavnosti Ptuja, kot butične destinacije v katero želi privabiti čim več turistov. Vsem, ki bodo obiskali mesto pa je po besedah nove direktorice zavoda treba pripraviti nepozabno izkušnjo in preseči njihova pričakovanja.

To usmeritev deli tudi s ptujsko županjo Nuško Gajšek, ki pa napoveduje, da se bodo skupaj s svetniškimi skupinami v bližnji prihodnosti pogovorili o željah za razvoj Ptuja kot turistične destinacije. Gajškova meni, da se bodo s tem izognili morebitnim nesoglasjem v prihodnosti.

Turizem se bo gradil na treh stebrih

Sicer pa Tanja Srečkovič Bolšec napoveduje delovanje zavoda v smeri podpore in razvoja treh osnovnih stebrov ptujskega turizma. Prvi je krepitev podpore obstoječim ponudnikom in organizatorjem v mestu, drugi je krepitev znamčenja za enodnevne obiskovalce, tretji pa je izboljšati pestrost ponudbe za tiste, ki bi se v mestu zadržali več dni. Za te napoveduje podaljšanje povprečne dobe bivanja z vključevanjem turistične ponudbe na širšem ptujskem območju.