Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Ministrica za pravosodje Andreja Katič je na Ptuju slavnostno odprla nove prostore državnega odvetništva. Sestala se je tudi s predstavniki okrožnega tožilstva ter okrožnega in okrajnih sodišč. Ob tem je Katičeva napovedala, da se število pravosodnih institucij na Ptuju tudi ob prihodnji reorganizaciji ne bo zmanjšalo.

Zunanji oddelek državnega odvetništva na Ptuju se je iz starih, pretesnih prostorov preselil v obnovljeno stavbo v starem mestnem jedru v Cankarjevi ulici, ki jo ministrstvo najema. Ministrica Andreja Katič: "Seznanila sem se z obsegom njihove dejavnosti, ki se povečuje."

Katičeva je poleg državnega odvetništva obiskala tudi ptujsko okrožno tožilstvo, okrožno sodišče ter okrajni sodišči na Ptuju in Ormožu. Njeni sogovorniki so kot glavno težavo izpostavili slabšo opremljenost in potrebo po vlaganjih.

Katičeva je zagotovila, da sodišč na Ptujskem tudi ob reorganizaciji, ki je v načrtu, ne bodo ukinjali: "Sama želim delati v takšni smeri, da ne bo omejena dostopnost ljudi do sodišč. Se pravi, da ne bomo ukinjali sodišč."

To pa veseli tudi lokalno skupnost: "Seveda si vsi prizadevamo za čim večjo decentralizacijo storitev, zato iz tega vidika smo absolutno zadovoljni s tem sporočilom," je poudarila ptujska županja Nuška Gajšek, ki je večkrat opozorila na centralizacijo države in med drugim protestirala proti selitvi ptujskih davčnih inšpektorjev v mariborsko enoto Fursa, ki je zdaj preklicana.