Saša Arsenovič in Rajko Kotnik. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Saša Arsenovič in Rajko Kotnik. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Mariborski župan Saša Arsenovič po premoru nadaljuje obiske mestnih četrti in krajevnih skupnosti. Poglejmo, kako je bilo nedavno v Radvanju.

Radvanjčani si želijo, da bi bila njihova mestna četrt pod Pohorjem zelena in namenjena turizmu, rekreaciji in športu. Zato želijo omejiti razmah novogradenj in bolj urediti promet, je povedal predsednik sveta mestne četrti Rajko Kotnik:

"V zgornjem delu Radvanja imamo samo eno ulico, ki je vstopna in izstopna. Zato bi morali na Lackovo cesto priključiti še Zvezno ulico, s čimer bi razbremenili Pohorsko. Sočasno bi lahko začeli razmišljati tudi o enosmernem prometu."

Urediti pa je treba tudi promet v Borovi vasi in nadaljevati obnovo Streliške ceste. Sogovornik upa, da bo uvedba parkirnin na asfaltiranem parkirišču pod Pohorjem spodbujala k uporabi javnega prevoza. Nekaj projektov je že v teku, je povedal župan Saša Arsenovič:

"Tako Streliška kot zahodna obvoznica, ki bosta en delček pomagali. En del je problem na Zvezni ulici, kjer je predvidena gradnja stanovanjskih hiš, vil in ko se ta gradnja konča, tudi ureditev Zvezne. Moramo preveriti, ali bi se to dalo prej narediti. Na novo smo umestili dokumentacijo za ureditev Begove ulice v želji, da bi se razbremenil vsaj en del prometa."

Napovedal je še razvoj kolesarske infrastrukture in gradnjo kanalizacijskega razbremenilnika na območju radvanjskega trga. Želi pa negovati tudi urbane vsebine, kot je tržnica, in ponovno nagovoriti potencialnega investitorja za obnovo Radvanjskega gradu.