Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Občina Slovenska Bistrica je v teh dneh objavila javni razpis za obnovo Dvorane Bistrica. Projekt je ocenjen na okoli 3,5 milijona evrov in predvideva gradnjo prizidka, v katerem bodo servisni prostori in slačilnice, razširitev dvorane in energetsko sanacijo objekta.

Direktor občinske uprave občine Slovenska Bistrica Branko Žnidar: "Celovito se bo uredila celotna dvorana, pri tem pa je bilo treba upoštevati dejstvo, da stoji na spomeniško zaščitenem območju. Zgradili boomo prizidek, ki bo segal na parkirišče, v njem pa bodo garderobe, sanitarije in servisni prostori. Ti obstoječi servisni prostori se bodo porušili, s tem pa bomo povečali samo dvorano."

Hkrati bodo objekt energetsko sanirali, plezalno steno pa premestili v nov plezalni center. Po obnovi bodo zagotovljene ustrezne površine za izvedbo športnih aktivnosti, vadbe in tekmovanj, doseženi pa bodo tudi standardi za izvedbo najzahtevnejših športnih prireditev in tekmovanj, tudi mednarodnih. Novi prostori pa bodo omogočali tudi izvedbo raznih kulturno družabnih prireditev, ki zahtevajo velik prostor in so bile zaradi trenutne ureditve neizvedljivi.

"V skladu z razpisno dokumentacijo predvidevamo, da se bodo dela lahko začela 1. julija letos, končali pa naj bi jih konec junija leta 2022. Seveda, če ne bo pritožb na izbor izvajalca," še dodaja Žnidar. Ponudbe za izvedbo del obnove Dvorane Bistrica pričakujejo do 22. aprila.