Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Lanski dobrodelni projekt Koraki za korakce se je končal tik pred začetkom izvedbe 2019, danes so namreč uradno predali šolski gibalnici osnovnima šolama Sladki Vrh in Jarenina. Podarjenih je bilo približno 12 tisočakov za nakup opreme, kar je učencem omogočilo, da čas v šoli preživijo aktivneje.

Vse več otrok v osnovnih šolah je gibalno oviranih oz. potrebnih dodatnega gibanja. Zato so bili v osnovnih šolah Jarenina in Sladki Vrh še toliko bolj zadovoljni, da so prejeli sredstva za ureditev prostora, namenjenega gibanju. Ravnateljica Osnovne šole Sladki Vrh Andreja Košti ob tem dodaja, da je gibanje pomembno tudi za razvoj možganov in lažje razmišljanje. Zato je tovrstna gibalnica še pomembnejša.

Otroci so nad gibalnico navdušeni

Zelo zadovoljni s pridobitvijo pa so tudi otroci; Žak in Nastja sta povedala, da gibalnico uporabljajo redno in da je super.

Da Koraki za korakce živijo in lahko otrokom zagotovijo tovrstno koristno zabavo, pa je pravzaprav edina želja in zadovoljstvo vodje projekta Andreje Kračun. Pravi, da je najlepše slišati pozitivne povratne informacije, ki projektu dajajo še dodaten zagon.

V soboto 25.5. Koraki za korakce 2019

Sicer pa je tik pred vrati tudi nova izvedba pohoda Koraki za korakce. Ta bo v mariborskem mestnem parku prihodnjo soboto ob pol enajstih, zbrana sredstva pa bodo namenili osnovni šoli Fram in Zdravstvenemu domu Adolfa Drolca.