Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Foto: Srdjan Živulović/BoBo

Potem ko so v petek slavnostno položili temeljni kamen za gradnjo dolgo pričakovanega urgentnega centra ptujske bolnišnice, bo njeno vodstvo v četrtek sedlo za mizo z izvajalci del. 6, 5 milijonski projekt naj bi končali v 16-ih mesecih, kmalu pa se bo začela tudi obnova lekarne. Trenutno imajo 10 bolnikov s koronavirusom, od včeraj pa niso več covidna bolnišnica, zato novih ne sprejemajo.

Gradnja nove ptujske urgence je tik pred vrati, prvi operativni sestanek z izvajalci bo že v četrtek, rok za izvedbo del je 16 mesecev. Celotna investicija je vredna 6,5 milijona evrov, od tega gradbena in obrtniška dela, ki jih bo izvedlo podjetje Medicoengineering, 4 milijone in 550 tisoč evrov: «Čista premična oprema, kamor sodi medicinska oprema, bo razpisana po začetku gradnje«, poudarja direktorica ptujske splošne bolnišnice Anica Užmah.
Ob tem večjih posebnosti zaradi gradnje ne pričakujejo, bodo pa »sproti obveščali, kdaj bo kaj zaprto, kdaj bodo kakšni uvozi v bolnišnico. Vsekakor pa bo precej zmanjšano število parkirnih mest.
Užmahova še dodaja, da je že potrjena obnova bolnišnične lekarne. Milijon je primaknila država, 400 tisočakov imajo lastnih sredstev.: «Kar se tiče prenove lekarne je razpis zaključen, izvajalec ja izbran. Čaka se na pravnomočna sklepa. Lekarna se začne graditi istočasno z urgentnim centrom, mogoče že malce prej«.
Direktorica ptujske bolnišnice še poudarja, da je spodbudno tudi redno poslovanje, saj imajo 2,3 milijona evrov presežkov prihodkov nad odhodki.

Radijska tribuna o gradnji urgenci, poslovanju in čakalnih dobah!!!!

Radijska tribuna