Pohorje, smučišče Foto: BoBo
Pohorje, smučišče Foto: BoBo

Terme Maribor se z Družbo za upravljanje terjatev bank pogajajo o nadaljnjem najemu pohorskih hotelov Arena, Bolfenk in Videc. Ali se bodo iz njih umaknili, iz podjetja niso ne potrdili ne zanikali. "Ne, še vedno se pogajamo in smo še najemniki hotelov na Pohorju," zatrjuje direktor marketinga .

Konkretneje o pogajanjih in načrtih s hoteli ni govoril. Dodaja pa, da bodo v skladu s pogodbo storitve zagotavljali vsaj do 4. maja. O donosnosti hotelov pa je Gorenc povedal: "Naše obratovanje smo tako prilagodili, da smo precej znižali stroške. Obratujemo takrat, ko lahko pričakujemo polne hotele oziroma dobro poslovanje. Problemov s tem ni."

Hotele od slabe banke najemajo od stečaja Športnega centra Pohorje leta 2014, hoteli pa so na prodaj. DUTB zavezujoče ponudbe zbira do 16. marca. Iz banke sporočajo, da prekinitev pogodbe ni mogoča, je pa možen sporazumni dogovor. Več ne razkrivajo. Po mnenju direktorice Zavoda za turizem Maribor–Pohorje Doris Urbančič Windisch umik ni dobra novica, saj je zimskošportni turizem za mesto ključen. Želi pa si, da bi hoteli dobili resnega kupca, ki bo vlagal v promocijo Pohorja in obljublja podporo Zavoda. "Ko sem bila še zaposlena v Termah Maribor, smo želeli, da podjetje pokrije mestni in podpohorski del namestitvenih kapacitet, pohorski del pa bi prevzel nekdo, ki bi si striktno prizadeval za razvoj Pohorja," pravi direktorica in dodaja, da omenjeni hoteli premorejo okoli 1200 postelj, kar je slaba polovica vseh zmogljivosti v Mariboru in kar 85 odstotkov kapacitet na Pohorju.

Časnik Večer še navaja, da naj bi Terme Maribor prodajale tudi termalni center Fontana, a direktor marketinga Gregor Gorenc o tem ni obveščen.