Skate park v Mariboru. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Skate park v Mariboru. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Uporabniki mariborskega skate parka, največjega takšnega objekta v Sloveniji, se ponovno pritožujejo nad napakami, ki se pojavljajo zaradi po njihovem nekakovostne gradnje. Prepričani so, da nastajajo veliko prehitro, saj je bil zgrajen pred manj kot dvema letoma.

Mariborski skate park pestijo težave že ves čas. Ene napake so bile že sanirane, a so se ponovile – beton poka in se drobi, deževnica zastaja, armatura rjavi, kovinske cevi in robovi za drsenje rolk se deformirajo, opisuje predsednik Slovenske rolkarske zveze Iztok Šumatič:

"Načeloma se izvajalec zavezuje in tudi delno opravlja sanacije, pa vendar se mi zdi, da vse to skupaj počasi poteka in nisem prepričan, če bo to tudi dovolj kvalitetno in ustrezno narejeno, tako da bo potem skate park lahko normalno deloval, ampak se bojim, da se bo to znova in znova dogajalo."

Nekaj delov parka je trenutno neuporabnih, to pa je velika škoda, saj je zasnova poligona res odlična in omogoča izvedbo mednarodnih tekmovanj, dodaja sogovornik:

"Skate park je izjemno poln. Mislim, da se dosti prebivalk in prebivalcev Maribora in tudi širše regije, različnih starosti, hodi sem gibat. Mislim, da si to zaslužijo, glede na to, da smo porabili javna sredstva."

Gradnja skate parka se je sicer začela v času prejšnjega župana, končala pa v času sedanjega. Komentar podžupana Sama Petra Medveda:

"S tem se ukvarjamo tedensko, mesečno. Zadeva je v garanciji. Odgovorna nadzornica to redno spremlja. Z izvajalci se dobivamo, sprejemamo ukrepe. Žal pa izgleda, da ni bilo tako sprojektirano, izvedeno, kot bi zadeva morala biti."

Predsednik rolkarske zveze dodaja, da bo mariborski skate park letos predvidoma gostil eno mednarodno tekmovanje, leta 2023 pa želi sodelovati tudi pri Olimpijskem festivalu evropske mladine v Mariboru, saj je rolkanje olimpijska disciplina.