Foto: Facebook/Iztok Šumatič, predsednik Slovenske rolkarske zveze
Foto: Facebook/Iztok Šumatič, predsednik Slovenske rolkarske zveze

Predstavniki Slovenske rolkarske zveze opozarjajo, da kaže mariborski Skate park, v katerem je še ta mesec predvidena tekma državnega prvenstva, manj kot leto po celoviti obnovi že prve znake dotrajanosti. Ker sumijo, da je za to kriva nekakovostna gradnja, pozivajo občino k ukrepanju.

Slabo leto po obnovi parka nastajajo na betonskih ploščah razpoke. Krušijo se tudi robovi, po katerih drsijo rolkarji in kolesarji, to pa bi lahko otežilo izvajanje prvin. Težave za nameček nastajajo ob nepravem času: 19. septembra je na sporedu državno prvenstvo, potekajo pa tudi dogovori o olimpijski homologaciji, s katero bi točke štele tudi pri kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiu, pravi predsednik Slovenske rolkarske zveze Iztok Šumatič.

Izvedba prvenstva in pridobitev olimpijske homologacije po Šumatičevem mnenju sicer nista ogroženi, težave pa kljub temu mečejo slabo luč na največji slovenski skatepark, ki je sicer odlično obiskan in so ga vzljubili številni slovenski in tuji rolkarji, še pravi Šumatič.

Sanacija še pred prvenstvom?

Na mariborski občini, ki je povsem dotrajan skate park lani obnovila, za 629 tisoč evrov, z 80-odstotnim evropskim sofinanciranjem, težave poznajo. Kot pravijo, izvajalec, podjetje MG Lesnina, jamči za kakovost z 10-letno garancijo in naj bi napake odpravil do 15. septembra, torej vsaj 4 dni pred tekmo državnega prvenstva. Če se obnova ne bo začela nemudoma, bo občina sanacijo na stroške garancije zaupala drugemu podjetju.