Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Mariborski skate park, ki ga je občina po letih pozivov prenovila lani, se je v dobrih dveh mesecih od odprtja dobro prijel, pravijo predstavniki rolkarjev. Za zimske razmere toplo vreme namreč omogoča njegovo uporabo že ves čas. Pesti ga sicer še nekaj težav iz časa gradnje in to, da so ga med prazniki onečedili objestneži, a v Slovenski rolkarski zvezi so prepričani, da bodo vse težave rešili.

Prenovljeni skate park so odprli konec oktobra s tekmo državnega prvenstva v rolkanju, med krompirjevimi počitnicami, pa so tu že potekale delavnice in tečaji za otroke. Največji rolkarski poligon v Sloveniji so vzljubili tudi obiskovalci z drugih koncev države in celo Hrvati in Avstrijci, pravi predsednik Slovenske rolkarske zveze Iztok Šumatič, ki v skate parku skrbi za vsebine. Dodaja, da obiskovalci hvalijo tudi postavitev proge in njene težavnostne elemente.

Obisk objestnežev

Med prazniki pa so po družbenih omrežjih zaokrožile tudi drugačne fotografije novega skate parka – z razbitimi steklenicami, ostanki petard in razmetanimi smetmi.

Kot pravi Šumatič, so odpadke pospravili, našli pa so tudi storilce, ki sicer niso uporabniki skate parka. Z njimi so se pogovorili in od tedaj težav ni bilo. Meni, da strožji varnostni ukrepi niso potrebni.

Razpokan beton

Skate park pa ima še eno težavo. Čeprav je od odprtja minilo šele nekaj mesecev, so se na betonskih površinah že pojavile razpoke, ki so po njegovem posledica pomanjkljivosti pri gradnji. Predstavniki Športnih objektov Maribor bodo stanje pregledali spomladi in izvajalca pozvali k morebitni odpravi pomanjkljivosti v okviru garancije, nam je povedal direktor Tadej Mežnar.