Foto: Radio Maribor/Maja Šivec
Foto: Radio Maribor/Maja Šivec

V galeriji Društva likovnih umetnikov Maribor je na ogled skupinska razstava treh novih članov društva – dveh slikarjev Špele Kobal in Milana Ketiša in fotografinje Maje Šivec. Vsi trije živijo in ustvarjajo v Mariboru in se predstavljajo z najnovejšimi deli, večinoma nastalimi v času osamitve.

»Skupinska razstava likovnih del novih članov društva v stanovski galeriji je dobrodošlica mlajšim kolegom, ki bodo kmalu usmerjali razvoj vizualne umetnosti v mestu,« pravi predsednik Društva likovnih umetnikov Maribor, Vojko Pogačar.

»Špela Kobal predstavlja abstraktna dela na hitro skiciranih obrazov in delov teles v akrilu pod naslovom Interpretacija svobode, ki vzbujajo vprašanja o tem, kaj vidijo gledalci ?« pojasnjuje kuratorka Mojca Štuhec.

Milan Ketiš ustvarja v različnih medijih in raziskuje človekov odnos do sebe, narave in duhovnosti. Tokrat predstavlja abstraktna dela različnih geometrijskih likov, ki odražajo optično umetnost. » Slike v akrilu avtor kombinira z ilovico, prstjo, peskom in izpostavlja reliefnost podobe,« pove kuratorka.

Fotografinja Maja Šivec, ki se že več let posveča aktu, pa predstavlja črno-bele fotografije, nastale v času karantene, na katerih so gola ženska in moška telesa pred kulturnimi ustanovami.

Razstava treh ustvarjalcev, novih članov mariborskega Društva likovnih umetnikov, bo v društveni galeriji na ogled do 4. julija.