"TATOO ID" Foto: Radio Maribor/Jasna Kozar

Akademska slikarka Jasna Kozar iz Maribora je v dneh zapovedane osamitve zelo aktivna na spletu in družbenih omrežjih. Veliko slika, predvsem na temo virusne okužbe in svoja dela objavlja na svoji Facebook strani ter žanje veliko pozornost virtualnega občinstva.

Slikarka Jasna Kozar, članica Društva likovnih umetnikov Maribor, znana po oljnih in akvarelnih slikah, v času zapovedane osame vsak dan riše, samo na temo virusa, korončka, kot pravi, ki pred nas vse postavlja veliko neznak.

"Raziskujem vse te dileme, strahove, psihološko in konkretno in poskušam razmišljati s svojo glavo in čim bolj jasno, pozitivno vse to upodobiti na papirju. Odziv je resnično velik«, pravi upokojena 68-letna slikarka, katere likovna dela pogosto odražajo zanimanje za duhovnost in ki se šele zadnja leta navdušuje tudi nad sodobno tehnologijo, v zadnjih tednih virusne osame pa to dvoje uspešno združuje.

V času epidemije je Jasna Kozar naslikala že okoli 300 različnih risb in akvarelov, predvsem v rdeči in črni barvi, kajti gre za aktivistična dela, kot pravi umetnica, preoblikovala pa je tudi nekaj nedokončanih del. Nekaj svojih del s temo koronavirusa, objavljenih na družbenih omrežjih, je tudi prodala, izbor najboljših del pa bo v dneh, ko se bomo znova lahko družili in se srečevali, predstavila tudi na razstavi v svoji majhni galeriji na mariborskem Lentu.