Slovenskobistriški oktet Planika letos praznuje častitljivih 40 let delovanja. Foto: Radio Maribor/KUD Oktet Planika
Slovenskobistriški oktet Planika letos praznuje častitljivih 40 let delovanja. Foto: Radio Maribor/KUD Oktet Planika

Slovenskobistriški oktet Planika letos praznuje častitljivih 40 let delovanja. Jubilej bodo počastili z gala koncertom z znanimi gosti na zunanjem dvorišču bistriškega gradu nocoj ob 20. uri. Koncert pa bo v dveh delih posnela tudi RTV Slovenija, tako da si ga bo mogoče ogledati tudi na Televiziji Slovenija.

Teritorialni oktet Slov. Bistrica je bil ustanovljen leta 1980, po desetih letih pa so se preimenovali v Oktet Planika. V svoji bogati zgodovini se je oktet predstavil s samostojnimi koncerti in drugimi nastopi po vsej Sloveniji, gostoval pa je tudi po svetu. Za praznovanje 40-letnice si so pripravili še posebej slovesni koncertni program, poudarja ustanovitelj in umetniški vodja Ignac Pančič: "Prvi del bo a capella, in na programu bodo skladbe, ki so bile največkrat v 40-letih na koncertnih listih našega okteta."

V drugem delu koncerta se bodo pevcem pridružili gostje, predvsem glasbeniki iz Slovenske Bistrice. Spremljal pa jih bo Big band, ki deluje pod okriljem Društva okteta Planika.

Pevska zasedba Okteta Planika sicer deluje ljubiteljsko, vendar pa vedno stremi k popolnosti glasbeno-vokalnega izražanja.