Foto: BoBo
Foto: BoBo

Februarja razrešeni vodja Upravne enote Maribor Srečko Đurov bo od ponedeljka mariborski mestni menedžer, že četrti v času županovanja Saša Arsenoviča. Kot so zapisali na občini, je na tem delovnem mestu ena ključnih zadolžitev izpolnjevanje ciljev in doseganje rezultatov pri povezovanju mestne uprave in kabineta župana na področju koordiniranja in izvajanja projektov.

Le nekaj mesecev po tem, ko je minister za javno upravo Boštjan Koritnik razrešil Srečka Đurova z mesta načelnika mariborske upravne enote – domnevno zaradi prepovedi izvedbe koncerta spornega hrvaškega pevca Thompsona, bo Đurov od 19-ega julija do konca mandata župana Saša Arsenoviča mestni menedžer: »Moja prva zadolžitev je, da se seznanim s sprejetim proračunom Mestne občine Maribor. V osnovi pa grem delat za mesto, za župana Arsenoviča in njegovo ekipo s ciljem, da realiziramo njegove projekte«, je dejal Đurov.

Na mariborski občini so zgolj pisno pojasnili, da bo opravljal zahtevno nalogo povezovanja na področju koordiniranja in izvajanja projektov. Od septembra 2019 so novoustanovljeno delovno mesto morali zapustiti Matjaž Likar, Marija Brenk in Mateja Bitenc. Likar in Brenkova sta z občine odšla, prihodnji status sedanje menedžerke Bitenčeve pa še ni znan. Z občine so še zapisali, da je »izpolnjevanje ciljev in doseganje rezultatov na tem delovnem mestu ena ključnih zadolžitev, zato je v preteklosti prišlo do več menjav«. Ob tem Đurov dodaja: »Odgovornost je velika, jaz bom naredil vse, da županovo zaupanje upravičim«. Delovno mesto mestnega menedžerja je vezano na županovo zaupanje, zato razpis ni bil potreben; Đurov bo v skladu s pogodbo o zaposlitvi umeščen v 50. plačni razred.