Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Štajerska gospodarska zbornica je včeraj popoldne v svojih prostorih odprla pisarno Enter Štajerska. To bo vstopna točka za vse v regiji, ki se želijo z novoustanovljenim podjetjem vključiti v poslovno in gospodarsko okolje.

Na Štajerskem je nekaj več kot 16 tisoč podjetij. Ta zaposlujejo skoraj 80 tisoč ljudi, a v regijo želijo pritegniti več investicij – tudi iz tujine, poudarja predsednik Štajerske gospodarske zbornice Roman Glaser: »Če smo realni, je razen zelo velike investicije Magne v našem prostoru pravzaprav relativno malo investicij. Vendarle je pomembna vsaka manjša investicija, saj daje nov zagon in omogoča nove zaposlitve.«

Zato verjamejo, da je nova pisarna Enter Štajerska delček v mozaiku, ki bo pripomogel k novim naložbam v regiji. Gre namreč za vstopno točko, kjer bodo podjetnikom, ki v regijo prihajajo prvič in bi tu želeli investirati, omogočili potrebne nasvete in pomoč. »Na tem mestu bomo investitorjem nudili vse usluge, tako organizacijske, pravne in kadrovske. Prepričan sem da bomo v naslednjih letih pritegnili kar nekaj gospodarskih subjektov iz tujine, ki se bodo nastanili na področju Štajerske,« še dodaja Glaser.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Pri tem direktorica omenjene zbornice Aleksandra Podgornik pričakuje, da bo država vzpostavila spodbudnejše okolje za investitorje, predvsem za to, da bo regija zanje privlačnejša, saj kot pravi se je že velikokrat zgodilo, da so raje investirali drugje.

V novih prostorih bo z enotno vstopno točko deloval tudi Hydrogen center. Ta je del slovensko-avstrijskega čezmejnega oz. medregijskega projekta na področju vodikovih tehnologij, podprtega z evropskim denarjem.