Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Odsek Streliške ceste, ki bi moral biti prenovljen do konca leta, a je mariborska občina rok za dokončanje del podaljšala na konec marca, bo v tem času delno prevozna. Kljub temu, da so na večjem delu projekta že izvedene tudi nosilne in obrabne plasti asfalta, manjkajo še horizontalna in vertikalna signalizacija ter javna razsvetljava.

Cesta še ni predana v promet, vendar ...

Do zaključka del bo na odseku dovoljen le promet za stanovalce, dostavo in intervencijo, sporočajo z mariborske občine. O tem smo se prepričali tudi na terenu. Lokalni promet po cesti poteka. Uvoz iz vzhoda, iz smeri Betnavskega gozda, je neoviran, na zahodni strani, pri trgovskem centru, pa se je treba umakniti delni zapori.

Zakaj je prišlo do zamika?

Kot še sporočajo z občine, je podaljšanje roka izvedbe potrebno, ker še niso dokončane vse nosilne in obrabne plasti asfalta, manjka tudi horizontalna signalizacija. Ker asfaltne baze z novim letom začenjajo redne remonte, ni mogoča dobava asfaltov prej kot sredi marca 2020, zato smo ugodili prošnji izvajalca za podaljšanje zapore, vendar le do 30. marca 2020. Glavnina zemeljskih del je sicer zaključena, manjkajo le še zaključna asfalterska dela na manjšem delu projekta.

Je kriv tudi zaplet z zemljiščem?

Kot je znano, naj bi dela upočasnil tudi spor z lastnikom ene izmed parcel, na kateri je bila predvidena gradnja, a občina ni podpisala ustrezne pogodbe. Ta je dostop do zemljišča za nekaj časa blokiral tudi s traktorjem, ki ga je umaknil šele, ko je občina privolila v kompenzacijo. Občina sicer trdi, da to ni povzročilo zamika pri izvedbi del.